Ontdek en beleef de streekRivierenlandschap met prachtige vergezichten
Buitengoed de Panoven ligt in Zevenaar net op de splitsing van de Liemers en het Nationaal Landschap De Gelderse Poort. Kenmerkend voor het gebied waarin de Panoven ligt, zijn het water en de klei. Het water heeft het karakteristieke landschap vorm gegeven. Resultaat is een prachtig rivierenlandschap met dode rivierarmen, eilanden, wielen en kolken, moerassen en overloopgebieden, ooibossen en bloemrijke graslanden. De Rijnstrangen bestaande uit vroegere Rijnarmen, maakt onderdeel uit van Nationaal Landschap de Gelderse Poort, een vrijwel aaneengesloten natuurgebied van ca. 20.000 hectare (Nederland en Duitsland samen). Bovendien is het een kwartiertje fietsen naar Duitsland!

VVV servicepunt
Bij Buitengoed de Panoven hebben we een servicepunt voor de Gelderse Poort en het Liemerse gebied. Ben je op zoek naar leuke wandel-, fiets- en vaarroutes, bezienswaardigheden? We geven je graag meer informatie mee over de streek.

VVV regio Arnhem en Nijmegen
Op de website van VVV regio Arnhem en Nijmegen vind je van alles over de omgeving op het gebied van natuur, cultuur, culinaire activiteiten en evenementen.

Fietsen
In de regio Arnhem Nijmegen kun je heerlijk fietsen. Fietsen door het bos, een stadshart, langs de rivieren en in de polders. Door de Betuwe, Gelderse Poort, Liemers, Veluwezoom en Land van Maas en Waal. Ga naar lekkerfietsen.nl en plan je eigen fietsroute. Er zijn op deze website een groot aantal fietsroutes gratis te downloaden. Deze zogenoemde themaroutes maken gebruik van het populaire fietsknooppuntennetwerk waardoor ze zeer gemakkelijk te volgen zijn. Een culinaire fietsroute is: Tour Culinair de Liemers ieder jaar een feest op de laatste zondag van augustus en daarna gewoon op lekkerfietsen.nl te vinden als gewone fietsroute. Een echte aanrader!

Wandelen
Wandelen is onlosmakelijk verbonden met de regio Arnhem Nijmegen. Dat hoort echt bij elkaar. ’s Werelds grootste meerdaagse wandelevenement, de Vierdaagse, wordt elk jaar in de regio Nijmegen gehouden. Loop ook eens door de Klompenwaard, een natuurgebied langs de Waal of wandel door de Overasseltse- en Hatertse Vennen. Een ander gebied om rond te struinen in de ongerepte natuur, is in het prachtige Rijnstrangengebied van de Gelderse Poort en de Millingerwaard. Ook de omgeving van Arnhem biedt de wandelliefhebber veel. In Nationaal Park Veluwezoom wandel je maar liefst 110 meter boven NAP en kijk je uit over een prachtig groen gebied. In het park ligt de beroemde Posbank. Bij helder weer een echt hoogtepunt! Ga naar VVV Arnhem en Nijmegen voor mooie wandelroutes.

Buitengoed de Panoven

Panovenweg 18
6905DW Zevenaar
T:  00-31-(0)-316-523520

Stuur een email naar

info@panoven.nl
of via ons formulier: Online formulier
Copyright 2012  |  www.panoven.nl  |  Privacy Verklaring  |  Cookie Verklaring  | Alle rechten voorbehouden
Webdesign & Webdevelopment: Timeless Design