Duurzaam Behoud van Erfgoed

Buitengoed de Panoven, een familiebedrijf rijk aan historie, zet zich in voor het duurzaam behouden van haar erfgoed. Dit unieke industriële erfgoed, een dakpan- en steenfabriek uit 1850, wordt gekoesterd en ontwikkeld zonder subsidies, waarbij elk verblijf bijdraagt aan het behoud. De familie Kruitwagen-Hajenius integreert duurzame praktijken in het beheer van het erfgoed, wat resulteert in een harmonieuze balans tussen culturele rijkdom en milieubewustzijn.

Innovatieve in duurzame ontwikkelingen

De Panoven is voortdurend bezig met innovatieve projecten die duurzaamheid bevorderen.

De plannen omvatten de ontwikkeling van energiezuinige erfgoedlodges die naadloos aansluiten bij de sfeer van het erfgoed en het landschap.

Deze lodges zullen niet alleen voldoen aan de eisen van de recreatieve sector, maar ook aan die van de zorgsector, waarmee de Panoven een voorbeeld stelt in duurzame toeristische ontwikkelingen.

Bij Buitengoed de Panoven verweven we duurzaamheid met erfgoed, waarbij elke steen niet alleen een verhaal vertelt, maar ook bijdraagt aan een groenere toekomst.

Samenwerking in groei

De Panoven werkt samen met lokale scholen, zorggroepen en de gemeente Zevenaar om een geïntegreerd vrijetijdslandschap te creëren.

Deze samenwerkingen zijn essentieel voor het verlagen van de onderhoudskosten en het handhaven van hoge kwaliteit van het landschap en de gebouwen.

Het buitengoed streeft ernaar om uit te groeien tot een toeristisch-recreatieve parel rond het thema 'water en klei', wat bijdraagt aan een nieuwe, duurzame economische dynamiek in de regio.

Ons erfgoed, uw avontuur: Buitengoed de Panoven zet zich in voor een harmonieus samenspel tussen culturele rijkdom en ecologische verantwoordelijkheid, waarbij elke ervaring een stap is naar een duurzamere wereld.

Duurzaamheid in de Praktijk

Bij Buitengoed de Panoven is duurzaamheid geen abstract concept, maar een dagelijkse praktijk. Van het gebruik van lokale producten in het restaurant tot het bevorderen van milieuvriendelijke activiteiten zoals fietsen en wandelen, elk aspect van de Panoven is doordrongen van een duurzame ethos.

De familie Kruitwagen-Hajenius zorgt ervoor dat zowel het erfgoed als de natuurlijke omgeving met respect en zorg worden behandeld, wat bezoekers een authentieke en ecologisch verantwoorde ervaring biedt.

Copyright Buitengoed de Panoven 2024
Design & development by: Timeless Design