Natuur & Biotoopontwikkeling

Geplaatst op 04 juli 2013 door Buitengoed de Panoven

Natuur & Biotoopontwikkeling
Mijn naam is Joren Kortekaas, en ik ben vierde jaars Eco & Wildlife student op het Helicon college in Velp. Voor mijn eindstage ben ik bezig om voor Buitengoed de Panoven een plan te maken voor de beplanting van de nieuw lodges. In de tuinen komen veel planten voor die iets voor het biotoop kunnen betekenen. Er komen bijvoorbeeld veel planten die vlinders, bijen en andere insecten aantrekken. We gaan vooral met inheemse planten werken. Dit zijn planten die voornamelijk in deze omgeving  voorkomen, ruigtebeplanting dat bij de biotoop van een steenfabriek en riviergebied past.

Door een variatie te kiezen van vroeg en laat bloeiers, zal de tuin het hele jaar rond mooi in kleur staan.Om een boost te geven aan de bijen populatie die in heel Nederland achteruit aan het gaan is, wil ik een plan maken om bijenhotels  en insecten plekken te creëren. Ook wil ik het zo inrichten dat de vlinders een veilige plek hebben om te schuilen en om de winter door te brengen.

Door informatie bordjes te maken over de planten, worden de gasten geïnformeerd, over de planten zelf en wat sommige planten toevoegen aan de biotoop. Het zal me ook leuk lijken dat de zaden van de planten verkocht worden in de streekwinkel, zodat de bezoekers ook thuis kunnen helpen met het behouden van onze natuur.

Natuur Panoven

Overige projecten

ProjectenoverzichtPassende bij dit project
Overige projectenPassende nieuwsartikelen bij dit project

Buitengoed de Panoven

Panovenweg 18
6905DW Zevenaar
T:  00-31-(0)-316-523520
F:  N.v.t.
E:  Email  |  Online formulier


Bel mij terug

Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u dan zo snel mogelijk terug
Copyright 2012  |  www.panoven.nl  |  Privacy Verklaring  |  Cookie Verklaring  | Alle rechten voorbehouden
Webdesign & Webdevelopment: Timeless Design