Klinkerweg 2020 - Muzikaal avontuur in de Panoven Zevenaar

Op 3 en 4 oktober zal de Panoven de hoofdrol in de bijzondere muzikale productie Klinkerweg spelen.

Een grote groep muzikanten brengt de fabriek tot leven in een stuk waarbij het publiek wordt uitgenodigd stil te staan bij wie of wat we hebben verloren, maar ook om vooruit te kijken hoe we vanaf hier verder willen.

De muziek van Klinkerweg is gecomponeerd door Eva Beunk. Vorig jaar maakte zij de succesvolle locatievoorstelling Op Wacht in Fort Pannerden. ‘Een reprise van die voorstelling was niet mogelijk vanwege de coronamaatregelen. In Klinkerweg hebben we dat gegeven juist gebruikt om een nieuw muzikaal avontuur op te bouwen.’

Eva vindt het belangrijk de locatie echt te laten klinken in de muziek. Dit doet ze bijvoorbeeld door slagwerkers te laten spelen op de vele materialen die op het terrein van de Panoven te vinden zijn. Van dakpannen tot rangeerwagens en treinwagonnen.

Voor Klinkerweg werkt Eva samen met de scenograaf Noa Helder. Noa vindt de Panoven in zichzelf al een erg mooie locatie, waar niet veel meer aan toegevoegd hoeft te worden. Ze wil in het decor daarom iets neerzetten wat sterk contrasteert met de locatie. In dit geval een dunne, haast doorzichtige witte stof, die enorm beïnvloed wordt door de wind. Zo creëert ze kleine overgangen op het grote terrein, waar je doorheen kunt stappen om in een nieuwe situatie terecht te komen. 

Rol voor het publiek

Klinkerweg bestaat uit drie delen. Het begint met een tocht over het terrein van de Panoven. Onderweg kom je langs beelden en klanken van een goedlopende machine bestaande uit instrumenten, kunstwerken uit de steenfabriek en gebouwen van het Europees industrieel erfgoed. Het tweede deel is een requiem gespeeld door drie solisten. Daarna volgt de wederopbouw: in dit deel heeft het publiek een participerende rol. Zij bepalen welke klanken weer gaan klinken. Hoe we weer opbouwen en verder gaan.

Kaartverkoop:

Je kunt een kaartje kopen via:

https://www.klinkerweg2020.nl/tickets/

De voorstellingen zijn op:
Zaterdag 3 oktober: 13.30 uur en 15.30 uur
Zondag 4 oktober: 12.00 uur, 14.00 uur en 17.30 uur.

In verband met de benodigde onderlinge afstand is er per voorstelling een maximum van 30 tickets.

Tickets kosten € 12,50 (+ € 0,50 administratiekosten).

 

 

Buitengoed de Panoven

Panovenweg 18
6905DW Zevenaar
T:  00-31-(0)-316-523520
F:  N.v.t.
E:  Email  |  Online formulier


Bel mij terug

Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u dan zo snel mogelijk terug
Copyright 2012  |  www.panoven.nl  |  Privacy Verklaring  |  Cookie Verklaring  | Alle rechten voorbehouden
Webdesign & Webdevelopment: Timeless Design